Sabtu, 9 April 2011

Derita bayi jantung di luar badan

JOHOR BAHRU - Sukar dipercayai apabila seorang bayi lelaki comel dilahirkan dalam keadaan organ jantungnya terletak di luar tubuhnya sendiri.
Itulah takdir Koh Jun Hao yang kini berusia 14 hari apabila organ jantungnya terletak di dada, bukan di dalam tubuh sebagaimana kebiasaan.
Lebih menyayatkan hati, bayi berkenaan memerlukan 20 kali pembedahan bagi membolehkan jantungnya itu ditutup dengan kulit tiruan.

Jumaat, 8 April 2011

Guru retak batang hidung ditumbuk pelajar

KANGAR - Seorang guru cedera di bahagian hidung setelah ditumbuk oleh seorang pelajar ketika cuba mendapatkan penjelasan mengenai satu kes pergaduhan di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Jaafar Hassan, Padang Besar dekat sini semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 12.30 tengah hari itu, guru tersebut, Mariati Matail, 37, retak pada batang hidung akibat ditumbuk oleh pelajar tingkatan dua berkenaan di koridor bangunan sekolah itu.
Ketika kejadian, Mariati yang mengajar subjek Sejarah terserempak dengan pelajar terbabit yang dipercayai terlibat dalam pergaduhan dengan pelajar lain.

Rabu, 6 April 2011

Siapa Yang Perlu Dipersalahkan ????

SEREMBAN – Seramai 109 daripada 348 pendatang asing tanpa izin (PATI) di Depot Tahanan Imigresen Lenggeng di sini melarikan diri selepas merusuh dan membakar sebuah blok di pusat tahanan itu malam kelmarin.
Timbalan Ketua Polis Negeri, Datuk Abd. Manan Mohd. Hassan berkata, dalam kejadian pada pukul 9.45 malam itu, sebuah daripada empat blok yang menempatkan tahanan lelaki terbakar selepas tahanan didakwa tidak berpuas hati dengan layanan pengurusan di depot tersebut.

Ahad, 3 April 2011

ALHAMDULILLAH! DATO MALEK NOOR SEMAKIN SEMBUH


Alhamdulillah, Malek Noor yang juga Mr Asia satu masa dahulu semakin sembuh sekarang ni. Marilah kita semuakan doakan supaya belaiu sembuh dengan segera! Amin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...