Khamis, 11 Disember 2014

Tinggalkan RELA Jika Mahu Kekal Gelaran 'DatuK' tak diiktirafKUALA LUMPUR: Pasukan Sukarelawan Malaysia (Rela) tidak akan mengiktiraf anugerah datuk dan darjah kebesaran yang diberikan kepada pegawai-pegawainya oleh Lembaga Adat Naning di Melaka atau mana-mana anugerah yang meragukan yang diterima di upacara istiadat di luar negara.

Ketua Biro Aduan dan Perkhidmatan Awam MCA Datuk Seri Michael Chong, yang juga timbalan pesuruhjaya kehormat Rela berkata beliau dimaklumkan mengenai perkara ini oleh Ketua Pengarah Rela Lukeman Saaid.

Isnin, 8 Disember 2014

Persatuan radio amatur sedia bantu salur maklumat


GONG BADAK – Persatuan Radio Amatur Terengganu (PEMANCAR) bersedia untuk terus membantu pihak berkuasa dalam menyalurkan maklumat segera mengenai sebarang kemungkinan banjir menerusi rangkaian frekuensi mereka.

Timbalan presidennya, Mohd Hasmawi Hashim berkata, perhubungan menggunakan waklie talkie menerusi frekuensi radio yang membolehkan maklumat segera disalurkan mengenai pelbagai perkara ternyata telah banyak membantu sepanjang mengendalikan mangsa banjir yang terjejas teruk baru-baru ini.

Ahad, 7 Disember 2014

JANGAN BAGI MUKA NATANG CINA NI ???


Blogger seks dan BIADAP serta kurang ajar, Alvin Tan yang pernah persenda bulan Ramadhan dengan ucapan selamat buka puasa guna gambar daging babi terus nak tunjuk perangai di angin lalu.
Kali ini mamat mengarut guna facebooknya lanyak Sultan Selangor dengan bahasa kurang ajar kerana nak tunjuk geram pada keputusan baginda lucut gelaran ' Datuk Seri' dari Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Ramai yang melompat kutuk perbuatan yang dikira sudah over ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...