Khamis, 7 Julai 2011

FAS belum tetap jumlah tiket penyokong Malaysia


SUBANG - Peminat yang berhasrat menyaksikan perlawanan pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia Malaysia menentang Singapura pada 23 Mei ini, terpaksa bersabar kerana Persatuan Bola Sepak Singapura (FAS) belum menetapkan jumlah tiket yang diperuntukkan untuk penyokong Harimau Malaya.

Venue perlawanan itu nanti, Stadium Jalan Besar hanya mampu memuatkan kira-kira 6,000 penonton.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad berkata, pihaknya telah memaklumkan kepada FAS hasrat berkenaan, tetapi perkara itu masih dalam pertimbangan.

Rabu, 6 Julai 2011

Tottenham Hotspur Pilih Malaysia Sebagai Pangkalannya Di Asia

View ImagePETALING JAYA, 5 Julai (Bernama) -- Malaysia dipilih sebagai pangkalan Kelab Liga Perdana Inggeris (EPL), Tottenham Hotspur dalam meningkatkan program pembangunan bola sepaknya di rantau Asia.

Duta kelab berkenaan, Gary Mabbutt berkata program yang dijalankan dengan usaha sama syarikat Football Focus Asia itu, akan menggilap pemain bola sepak berpotensi di negara ini dan juga Asia.

"Menerusi program ekstensif ini, yang bakal membawa jurulatih Tottenham ke Malaysia, bola sepak akan dibangunkan setaraf standard EPL, dari peringkat akar umbi, bagi menjana kejayaan sukan berkenaan di Malaysia bagi tahun-tahun akan datang.

Selasa, 5 Julai 2011

Pasangan kembar ditemui mati berpelukan dalam kebakaran

View Image

KUALA TERENGGANU: Pasangan kembar berusia tiga tahun tiga bulan ditemui mati berpelukan dalam kejadian kebakaran di sebuah rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) Kampung Durian Mas, Manir di sini, pagi tadi. 

Dalam kebakaran jam 9.18 pagi itu, mangsa Norfatin Fazanah Hamid dan Norfatin Fazana ditemui mati dalam sebuah bilik di rumah itu dipercayai terperangkap.

Isnin, 4 Julai 2011

Syabas! Kita ke pusingan kedua


Team Malaysia

KUALA LUMPUR - Malaysia mara ke pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 berdasarkan peraturan kelebihan gol di tempat lawan sekalipun tewas 2-3 kepada Taiwan, semalam.

Dengan agregat yang terikat 4-4, dua gol yang dijaringkan di Stadium Perbandaran Taipei sudah cukup untuk meletakkan skuad Harimau Malaya menempah pertemuan seterusnya dengan Singapura pada 23 Julai ini.

Anak-anak buah Datuk K. Rajagobal bakal menentang pasukan jiran di Singapura dalam aksi awal manakala perlawanan kedua dilangsungkan di Stadium Nasional Bukit Jalil, 28 Julai ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...