Sabtu, 11 Oktober 2014

Masalah parkir semakin kritikal di Bandaraya KT


APA KAH PERANCANGAN YANG DIBUAT ATAU DIAMBIL OLEH MBKT ???

KUALA TERENGGANU – Parkir atau tempat meletak kenderaan yang suatu ketika dahulu bukanlah keperluan kritikal ekoran kurangnya kenderaan di atas jalan raya, kini menjadi masalah besar kepada warga kota terutamanya di kawasan bandar Kuala Terengganu.

Susulan lambakan pelbagai jenis kenderaan di atas jalan raya saban hari tanpa mengira cuaca panas mahupun hujan, orang ramai mula menuding jari kepada kerajaan khususnya pihak berkuasa tempatan (PBT) apabila timbul masalah parkir tidak mencukupi.

Itulah yang berlaku di tengah pusat bandar Kuala Terengganu yang turut menempatkan Hentian Bas Majlis BandarayaKuala Terengganu (MBKT) (Klik), apabila pengguna kebanyakannya berang apabila kenderaan mereka disaman penguat kuasa bertugas ketika menghantar ahli keluarga menaiki bas ekspres ke destinasi tertentu, sedangkan parkir selalu penuh.

Khamis, 9 Oktober 2014

JPJ PERLU TELUS ?

PAC panggil JPJ berkait tender nombor kenderaan.

KUALA LUMPUR - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan dipanggil memberi keterangan kepada Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) berhubung prosedur tender pembelian nombor pendaftaran kenderaan.

Pengerusi PAC, Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, pihaknya mahu mendapatkan maklumat lanjut mengenai prosedur operasi standard (SOP) tender berkenaan bagi membolehkan rakyat mengetahui kaedah sebenar mengenainya.

Selasa, 7 Oktober 2014

DS HADI TETAP AKAN DITUMBANGKAN ?


Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Zuhdi Marzuki memberi peringatan kepada ahli-ahli PAS untuk tetap patuh dengan kepimpinan parti.

Bukan itu sahaja, beliau turut menegur beberapa pihak dalam parti itu yang sering bertindak gopoh dan tidak menghormati keputusan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Apatah lagi sebelum ini keputusan yang dibuat Majlis Syura Ulama juga sengaja ‘dilanggari’ semata-mata mahu memenuhi misi politik sesetengah pihak, tambahnya.

“Ada beberapa perkara yang kita tidak tahu, tetapi pemimpin tahu. Beliau tidak boleh menjelaskan secara terbuka kerana ada perkara yang sensitif.

“Kadangkala tidak boleh dijelaskan sampai bila-bila, atau hanya boleh dijelaskan sehinggalah hal itu berlalu. Maka ahli-ahli kena sabar, ini tidak bertindak memburu presiden ketika krisis berlaku.


“Suasana (krisis di Selangor) adalah amali untuk kita pelajari. Iaitu wajib taat kepada pemimpin dan ia bukan teori. Peristiwa yang berlaku ini adalah amali kepada sesiapa yang boleh taatkepada pemimpin (Klik) dalam perkara yang presiden setuju.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...