Sabtu, 26 Mei 2012

Terengganu: Butler buat perubahan besar


KUALA TERENGGANU - Pasukan Terengganu sekali lagi dirundum malang, apabila gagal melayakkan diri ke pusingan suku akhir Piala Konfedarasi Bola Sepak Asia (AFC) apabila tewas tipis, 2-3 kepada Kelantan dalam saingan kalah mati pusingan kedua kejohanan itu di Stadium Sultan Mahmud IV, Kota Bharu, malam kelmarin.

Sebelum ini, Juara FA musim lalu itu gagal beraksi ke pentas final Piala FA, setelah tewas dengan agreget 1-2 ke atas KL Sime Darby pada aksi kedua perlawanan separuh akhir Piala FA di Stadium Majlis Perbandaran Selayang pada 1 Mei lalu.

Francis Forkey DoeJusteru pengendalinya, Peter Butler akan membuat perubahan besar kepada pasukannya berikutan kehilangan 2-3 pada perlawanan malam kelmarin.

Menurutnya, banyak perkara perlu dilakukan selepas ini dalam usaha menaikkan semula moral anak buahnya seterusnya memupuk ciri-ciri yang perlu ada untuk membentuk satu pasukan yang hebat.

"Kita memberi tiga gol mengejutkan kepada pasukan tuan rumah, ini adalah kecuaian kita dan pasukan Kelantan cepat menyesuaikan diri ketika bermain di atas padang yang basah dan mereka bermain dengan baik.

Ahad, 20 Mei 2012

RENTAK PERMAINAN KELANTAN MEMBOSANKAN


Final Piala FA 2012
KELANTAN muncul juara baru Piala FA dengan menumpaskan KL Sime Darby 1-0 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Pasukan itu yang gagal dalam dua percubaan sebelum ini muncul juara untuk menjulang piala baru persaingan FA malam ini.

Permainan yang ditunjukkan oleh Pasukan Kelantan adalah amat membosankan dan tiada sebarang serangan yang betul-betul memberi kejutan kepada Pasukan Sime Darby.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...