Khamis, 16 Ogos 2012

Nicol mara ke pusingan kedua Terbuka Australia


CANBERRA: Pemain nombor satu dunia dan juara bertahan, Datuk Nicol David mara ke pusingan kedua kejohanan skuasy Terbuka Australia di sini selepas diuji kehebatannya oleh pemain muda Wales, Tesni Evans pada Rabu.

Nicol, yang menang mudah pada set pertama, kalah mengejut pada set kedua selepas menerima tentangan hebat daripada Evans, 19, dan menjadikan kedudukan 1-1.

Ratu skuasy Malaysia itu kemudian menyusun kembali permainannya dan memenangi set ketiga 11-3, 8-11, 11-4, 11-8. 

"Saya bekerja keras sepanjang permainan tadi untuk menang. Lihatlah sendiri kemampuannya mengawal bola. Dia memang berbakat besar dan tidak mudah mengalah," kata Nicol kepada pemberita selepas perlawanan itu.

Isnin, 13 Ogos 2012

Jins Shamsuddin Makin Lemah Ingatan


jins
Sebuah portal berita melaporkan ingatan seniman veteran Tan Sri Jins Shamsuddin semakin lemah sehingga sudah tidak lagi mengenali rakan-rakan yang datang melawatnya.

"Dari segi fizikal beliau sangat cergas dan tidak mempunyai masalah kesihatan namun ingatannya semakin lemah dan beliau sukar mengingati orang di sekeliling," ujar Presiden Gabungan Persatuan Karyawan Filem Malaysia (Gafim), Jurey Latiff Rosli ketika menziarahi pelakon tersebut di Hulu Klang dekat sini, pada Rabu.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...