Jumaat, 19 September 2014

Kuala Nerus diisytihar daerah baru


Kuala Nerus: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengisytiharkan Mukim Kuala Nerus sebagai daerah terbaru di Terengganu. Beliau mengumumkan perkata itu dalam ucaptama perasmian Majlis Pecah Tanah Projek Pembinaan Hospital Pengajar Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di sini, hari ini.
"Kuala Nerus mempunyai banyak institusi pengajian antaranya UniSZA dan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) selain prasarana seperti Lapangan Terbang Sultan Mahmud dan Stadium Sultan Mizan serta Stadium Tertutup Gong Badak.
"Maka, kerajaan bersetuju mengumumkan Parlimen Kuala Nerus sebagai daerah terbaru iaitu kelapan di Terengganu," katanya.
Parlimen Kuala Nerus mempunyai keluasan 39,890 hektar dan didiami lebih 200,000 penduduk.


Khamis, 18 September 2014

PENJARA ADALAH TEMPAT TERBAIK UNTUK ANWAR ?

Istana Selangor tegur Anwar Ibrahim

SHAH ALAM - Istana Selangor hari ini dalam satu kenyataan menegur Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya tidak membuat kenyataan yang boleh mengelirukan masyarakat dan menjejaskan imej Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Setiausaha Sulit kepada Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani dalam satu kenyataan berkata, beliau telah dititahkan oleh tuanku bagi memberi penjelasan untuk menafikan kenyataan Anwar yang menyatakan menghantar satu nama calon menteri besar merupakan amalan sejak negara mencapai kemerdekaan pada 1957.

Isnin, 15 September 2014

Dua das tembakan amaran telah dilepaskan oleh nelayan asing diperairan Malaysia


KUALA TERENGGANU - “Tangkap dulu, lepas tu baru kita cerita kemudian,” tegas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim berhubung isu salah guna bot di kalangan warga asing yang menghantui nelayan khususnya di Pantai Timur.


Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas mengadakan Sesi Dialog bersama wakil nelayan Terengganu di pejabat Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) di sini kelmarin, yang turut dihadiri Ketua Pengarah Maritim, Datuk Mohd Amdan Kurish.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...