Jumaat, 29 April 2011

BAM DAKWA MISBUN SIDEK EGO


KUALA LUMPUR - Ahli Exco Senior Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datuk Sayed Abu Bakar Abdullah semalam menegaskan, beliau tidak faham mengapa Datuk Misbun Sidek menolak kontrak baru yang ditawarkan oleh BAM, kerana menganggap jurulatih itu mampu menjadi lebih masyhur andai berjaya menaikkan seorang lagi pemain sehebat Datuk Lee Chong Wei.

Katanya, Misbun tidak sepatutnya menolak untuk melatih sekumpulan pemain pelapis berbakat yang dikenal pasti sebagai pemain masa depan badminton negara, sebaliknya menyahut cabaran baru itu.

Khamis, 28 April 2011

40,000 rakyat dijangka sertai program lawatan PM


Lebih 40,000 penduduk termasuk urusetia dijangka terlibat dalam lawatan sehari Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak ke Terengganu pada 30 April ini (Sabtu).

Selasa, 26 April 2011

Messi cipta sejarah 50 gol

VILLA, Messi masing-masing ledak satu gol benam Osasuna pada saingan La Liga, awal pagi semalam.

MADRID: Bintang Argentina, Lionel Messi menjadi pemain pertama menjaringkan 50 gol dalam satu musim bola sepak Sepanyol ketika Barcelona dan musuh tradisi, Real Madrid kedua-dua meraih kemenangan menje-lang pertembungan Liga Juara-Juara yang dinanti-nantikan.

Messi mencapai mercu tanda terbaru itu tiga minit sebelum tamat dalam kemenangan 2-0 pasukannya ke atas Osasuna ketika Barcelona mengekalkan pendahuluan lapan mata di atas La Liga.

Isnin, 25 April 2011

Persekitaran bersih pikat pelancong


Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said meminta masyarakat di negeri ini lebih bertanggung jawab dalam menjaga kebersihan persekitaran jika mahu mengekalkan identiti negeri cantik budaya menarik.

“Kebersihan perlu dititik-beratkan walau di mana kita berada lebih-lebih lagi di kawasan bandar, taman rekreasi dan juga tandas awam,” katanya di majlis Perasmian Mesyuarat Agung Badan Amal dan Kebajikan Isteri Wakil-wakil Rakyat Negeri Terengganu (Serikandi) di Dataran Marang, Marang, Terengganu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...