Sabtu, 25 Jun 2011

Dua Terbunuh, 11 Cedera Dalam Serangan Bom Tak Bai


PHUKET, 24 Jun (Bernama) - Dua petugas perkhidmatan awam terbunuh dan 11 yang lain termasuk enam askar cedera dalam dua serangan bom di Tak Bai, Narathiwat, Jumaat.

Jurucakap polis Tak Bai berkata dua kakitangan pejabat pengairan terbunuh bila sebutir bom meletup di pejabat tersebut pada 12.30 tengah hari. Mereka dikenali sebagai Tieng Chamnankong dan Vitit Siri.

Jumaat, 24 Jun 2011

MB minta penjawat beri perkhidmatan terbaik


Penjawat awam di Terengganu diminta memberi perkhidmatan terbaik kepada masyarakat bertujuan mengelak pandangan serong dan tohmahan terhadap mutu perkidmatan awam.

Memperkenalkan slogan `Merakyatkan Pentadbiran & Pembangunan’ dan mengamalkan sistem Sisih, Susun, Sapu, Seragam dan Sentiasa Amal (5S) antara pendekatan yang dilaksanakan bertujuan memberi kebajikan dan keselesaan kepada rakyat.

Rabu, 22 Jun 2011

Bekas pelajar PTPL ditahan kerana hina gambar Agong

View Image

KUALA TERENGGANU: Polis menahan seorang bekas pelajar PTPL Kota Bharu kerana dipercayai terbabit dengan kes menghina gambar Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, yang dikeluarkan dalam satu laman sosial baru-baru ini. 

Lelaki berusia 24 tahun yang juga seorang penganggur, menyerah diri di Bahagian Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu pada jam 8 malam kelmarin.

Selasa, 21 Jun 2011

Perhimpunan Bersih Didalangi PKR Dan Anwar Ibrahim

Kuala Lumpur, 21 Jun- Perhimpunan dan Perarakan Bersih 2.0 yang dijadualkan pada 9 Julai ini merupakan agenda dan didalangi oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) di mana Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan jurucakap utama untuk perhimpunan bersih ini, Ujar Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...