Khamis, 19 Mei 2011

Peniaga Beragama Buddhis Yang Cenderung Menderma Untuk Masjid & Surau

KULIM: Walaupun merupakan seorang penganut agama Buddha, seorang pemilik pasar raya mini, Tan Jai Wei, 46, menjalankan perniagaan yang cenderung ke arah Islam dan banyak bersedekah untuk aktiviti-aktiviti Islam.
Semuanya bermula selepas dia menganjurkan Karnival Sayur-Sayuran untuk membantu tabung mengutip derma pembinaan sebuah masjid di sini enam tahun lalu.
"Saya dilahirkan sabagai seorang penganut Buddha. Sejak saya bermimpikan satu suara ghaib pada malam selepas saya anjurkan Karnival Sayur-Sayuran yang saya adakan khusus untuk memulakan tabung derma membina masjid di Taman Kenari, saya berasa amat tenang dan mula mencintai Islam," kata Tan ketika ditemui Bernama di pasar mininya di Taman Kenari di sini.

Rabu, 18 Mei 2011

Peruntukan RM1.5 juta untuk matrikulasi dan diploma


Kerajaan negeri memperuntukkan RM1.5 juta kepada 2,482 pelajar seluruh Terengganu yang bakal melanjutkan pelajaran ke Institusi Pengajian Tinggi seluruh negara peringkat matrikulasi dan diploma bagi kemasukan pertama bulan ini.

Daripada jumlah berkenaan, seramai 1,407 pelajar yang mendapat bantuan persediaan menerusi Yayasan Terengganu (YT) itu, menerima RM500 seorang bagi mengikuti kursus matrikulasi, manakala selebihnya menerima RM750 setiap seorang bagi pengajian peringkat diploma.

Selasa, 17 Mei 2011

Kerajaan akan pasang CCTV di kawasan lumba haram


Kerajaan negeri bercadang untuk memasang kamera litar tertutup (CCTV) di semua kawasan yang dikenal pasti bagi mencegah berlakunya perlumbaan haram oleh kumpulan remaja yang digelar mat rempit di negeri ini.

Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said berkata,bila ada CCTV, gambar aksi mereka dapat dirakam dan akan panggil ibu bapa mereka untuk melihat kegiatan anak-anak mereka yang mendatang bahaya kepada orang ramai.

“Saya akan minta kerjasama pihak polis untuk kenal pasti kawasan itu dan kerajaan akan pasang CCTV,” katanya kepada pemberita selepas membuat melawat keadaan mangsa rempuhan mat rempit di Wad 5CD Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) petang ini.

Isnin, 16 Mei 2011

Sodomi: Anwar diperintah bela diri

Go to fullsize image
KUALA LUMPUR – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini diperintah membela diri atas dakwaan liwat terhadap bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, tiga tahun lepas.
Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah dalam keputusannya mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap Anwar.
Mahkamah mendapati Mohd Saiful adalah seorang saksi yang boleh dipercayai dan keterangannya selaras dengan saksi-saksi pakar bahawa terdapat penetrasi zakar dan mangsa berada di kondominium berkenaan semasa kejadian itu sebagaimana dinyatakan dalam tuduhan.

Ahad, 15 Mei 2011

Temuramah Eksklusif Dengan Bakal Isteri Keempat Salih Yaacub ( Video)Memang hebat.... boleh menuntut dengan Salih Yaacob.
Awas :  Jangan buka video youtube ini depan isteri anda. Apa-apa berlaku, gua tak tanggung Hehehee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...