Selasa, 29 Mac 2016

Produk daging babi guna logo halal

SEPANG – Sebuah syarikat tempatan yang beroperasi di sebuah negeri di Pantai Timur dikesan menyalahgunakan logo Halal Malaysia pada bungkusan produk daging babi untuk tujuan eksport.
Lebih mengecewakan apabila nama produk tersebut ditulis dalam bahasa Mandarin dan Thailand bermaksud ‘daging babi salai pedas Melayu’.

Menurut Pengarah Bahagian Hab Halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Dr. Sirajuddin Suhaimee, pihaknya menerima aduan daripada orang awam berhubung penyalahgunaan logo Halal Malaysia pada produk tersebut ketika membe­linya di sebuah kedai di Ampang, Selangor.
“Siasatan mendapati produk itu dikeluarkan di sebuah kilang di sebuah negeri di Pantai Timur.

“Jakim telah menghantar satu pasukan untuk mengesan kilang tersebut dan menjalankan siasatan terperinci mengenai pe­nyalahgunaan logo Halal Malaysia pada produk berasaskan daging babi,” katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri Konvensyen Badan Pensijilan Halal ketujuh di Hotel Sama-Sama di sini semalam.

1 ulasan:

  1. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
    senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya 1 allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...